V Drienici sa lyžuje vďaka umelému zasnežovaniu zjazdovky

30.12.2003 Celý región

Dobré podmienky na lyžovanie v rekreačnom stredisku pri obci Drienica v okrese Sabinov využili počas Vianočných sviatkov stovky rekreantov z Prešova, Košíc, ...
Dobré podmienky na lyžovanie v rekreačnom stredisku pri obci Drienica v okrese Sabinov využili počas Vianočných sviatkov stovky rekreantov z Prešova, Košíc, ale aj z Poľska a Maďarska. K dispozícii mali všetky štyri vleky vďaka umelému zasnežovaniu svahu v lyžiarskom areáli.

Dušan Šimko, riaditeľ strediska, uviedol, že zimnú sezónu 2003/2004 vzhľadom na nepriaznivé počasie začali neskôr ako po minulé roky. Malé vleky, dlhé 150 m a 300 m, začali prevádzku týždeň pred Vianocami a dva najdlhšie vleky (1000-metrové) spustili v nedeľu 21. decembra. Veľkým hitom je večerné lyžovanie v čase od 17. do 21. hodiny, keď osvetlená je celá kilometrová zjazdovka. Prvýkrát ho umožnili rekreantom na prvý sviatok vianočný. I napriek zatiaľ vysokej energetickej náročnosti vzhľadom na to, že musia využívať snežné delá, lístky na celé nočné lyžovanie sú podľa Šimka v super cene - 200 Sk.
Na Silvestra chystajú veľkú svetelnú show s diskotékou priamo na svahu a s možnosťou lyžovať podľa potreby, teda až do novoročného rána. A stále za 200-korunový lístok.
Zatiaľ nemali na zjazdovke žiaden vážnejší úraz.
V porovnaní s minuloročnou sezónou pribudlo zvláštne javisko pri dolnej stanici, podľa Šimka ide o \"výhľadňu\" na celý svah v Čergovskom pohorí.

(jj)
 

Vyberte región

mark